2012. július 23., hétfő

Karácsonyra hangolva


Mint már említettem, nagyjából egy hete karácsonyi lázban égek, de nem is feltétlenül a karácsony a lényeg, hanem a hó és az egész tél hangulata, aminek természetesen része a készülődés, tervezgetés, díszítés, csomagolás és az ezekkel járó, jóleső izgalom. Arra gondoltam, hogy egy kicsit elvonatkoztatok attól, hogy nekem valójában hogy is tetszene ez az egész évszak és az ünnepek, így elővettem gyermeki énem (nem volt túl nehéz dolgom) és a bőség, vidámság jegyében születik ez a bejegyzés.

 Noha a letisztultságot követném 
egész évben így a téli ünnepek alatt is, arra kellett rájönnöm, hogy a gyerekek számára nem biztos, hogy ez  izgalmas lenne. Márpedig egy 21 hónapos gyermek anyukájaként úgy gondolom, hogy ez nem szabad, hogy utolsó szempont legyen és egyébként is! Az ünnepek elsősorban mindig a gyerekekről és a családról szólnak. Ha ők boldogok a család is az. Emlékezzünk csak vissza, hogy mi hogy vártuk A napot! Most gyermekeink arcán tükröződik vissza az a leírhatatlan izgalom és várakozás, így ennek csillapítására, vagy éppen fokozására (kire, hogyan hat) minden szülőnek azt javasolnám, hogy igenis üljön le csemetéjével és készítsenek együtt akár dekorációt, egészen kicsikkel vagy nagyobbakkal ajándékot, amit esetleg a rokonok megkaphatnak, süssenek együtt süteményt stb.


 Vonjuk be őket a készülődésbe, mert együtt sokkal élvezetesebb lesz! Na de nem is szaporítom a szót, lássunk pár vidámságot, amik akár még ihletet is adhatnak! :)








































1 megjegyzés: